Maso
Vepřová játra na kmíně se šunkovou rýží


Vůně jatýrek na slanině a kmíně zaběhla až na ulici a přivábila kluky k obědu ve jménu české klasiky.
4 porce
800 g vepřových jater
100 g uzeného špeku
1 větší cibule
hladká mouka na zaprášení
sádlo
drcený kmín
sůl
bílý pepř
asi 0,5 l masového vývaru na podlití
Vepřová játra očistíme a nakrájíme na nudličky, opepříme, okmínujeme a zaprášíme moukou.
Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. Na troše sádla vypečeme nejdříve špek, pak přidáme cibuli, kterou osmahneme do zlatohněda, vmícháme játra, opečeme, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Na závěr osolíme. Podáváme s rýží.
šunková rýže
500 g vařené rýže
100 g šunky
50 g másla
sůl
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, vmícháme uvařenou rýži.
Ohodnoťte tento recept:
78 hlasů