Marinovaný pstruh s vlažným zeleninovým salátkem a hořčicovým dresinkem
4 porce
4 filety ze pstruha
sůl a cukr v poměru 3: 2 (např. 150 g soli a 100 g krupicového cukru)
2 lžíce směsi koření
(růžový pepř, fenykl, kardamom, koriandr, semínko kopru)
40 g másla na opečení
snítka oregana
Důkladně promícháme sůl s cukrem a čerstvě nadrceným kořením.
Pstruhy položíme kůží dolů a filety zasypeme uvedenou směsí tak, aby byla ryba zakrytá. Takto ji necháme 10−15 minut marinovat.
Poté směs setřeme a rybu opečeme na másle pouze kůží dolů. Při opékání přidáme snítku oregana pro ovonění. Máslem rybu při pečení přeléváme. Podáváme se salátem.
salátek
100 g fazolových lusků
100 g hráškových lusků
voda a sůl
4 malé ve slupce uvařené brambory
6 cherry rajčátek
1 jarní cibulka
lžíce oleje na opečení brambor a rajčátek
na podávání
srdíčka římského salátu a plátky ředkviček
Fazolové a hráškové lusky spaříme v osolené vodě. Ihned zchladíme ve vodě s ledem.
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, stejně tak rajčátka, cibulku nakrájíme na kolečka.
Brambory opečeme na oleji dozlatova, přidáme okapané fazolové a hráškové lusky a krátce opečeme.
V míse smícháme brambory s lusky, rajčátky, cibulkou a dresinkem.
dresink
ingredience v poměru 1: 1: 1: 1
med, citronová šťáva, hrubozrnná hořčice, slunečnicový olej
snítka oregana
Ingredience smícháme, až nakonec pozvolna přiléváme olej a vyšleháme dresink. Servírujeme kopeček salátku, navrch filet pstruha, dozdobíme srdíčky římského salátu a ředkvičkami.
Ohodnoťte tento recept: