Maso

Grilovaný steak z prémiového hovězího Angusu, sladkokyselý salát z krup, římského hrachu, červené čočky a pečené cukety

4 porce

800 – 1000 g steakové hovězí maso (nízká roštěná, vysoká roštěná, květová špička, pavouček, husička, svíčková)
100 g červené čočky
100 g ječných krup (střední velikost)
100 g cizrny
4 šalotky
1 cuketa
1 svazek hladkolisté petržele
1dcl panenského olivového oleje
sůl
čerstvě mletý černý pepř
vinný ocet
bílé víno
bylinky dle chuti

Z hovězího masa si připravíme 4 pěkné steaky, namarinujeme si je bylinkami, drceným černým pepřem a potřeme olivovým olejem. Necháme je při pokojové teplotě, aby maso na grilu nedostalo teplotní šok. Steaky opečeme z obou stran na rozpáleném grilu, stáhneme oheň a dopečeme na mírné teplotě 6–10 minut, podle toho, jak máme rádi maso propečené. Osolíme dle chuti.

Den předem namočené kroupy si uvaříme ve slané vodě do měkka, scedíme a propláchneme. To samé provedeme s římským hrachem. Červenou čočku si den předem namočíme, před restováním scedíme a propláchneme. Začneme tak, že si nakrájíme šalotku a cuketu na kostičky, orestujeme na olivovém oleji, přidáme čočku, také zarestujeme a zastříkneme bílým vínem a trochou vody. Osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně, přidáme uvařené kroupy, římský hrách, dle chuti olivový lej, vinný ocet a na konec nasekanou hladkolistou petržel.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl