Maso

Tataráček z hovězího Angusu se zauzenou paprikou, hrubozrnnou hořčicí, opečený žitný chléb, bramborový chips, majonéza z pečených paprik a škvarečky z hovězího loje

4 porce

400 g hovězího zadního válečku
1 šalotka
1 chilli cayenská paprička
1 polévková lžíce zauzené mleté červené papriky
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
1 polévková lžíce dijonské hořčice
2 polévkové lžíce panenského olivového oleje
pár kapek worcesterské omáčky
majoránka
2 žloutky
pažitka

na škvarečky

500 g hovězího loje

na podávání

chléb
klíčky na zdobení

Očistíme hovězí a nameleme jej najemno. Ochutíme všemi výše uvedenými ingrediencemi a přeneseme do nějakého oblíbeného tvaru na talíř.

Hovězí lůj nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme jej na pánvi.

Na vypečeném tuku po škvarečkách zlehka opečeme chlebové topinky a brambory nakrájené na tenké plátky, které lehce osolíme.

Škvarky a čerstvými klíčky zdobíme tataráček. Topinky a chipsy používáme jako přílohu.

Podáváme s majonézou z pečených paprik (viz dále).

majonéza z pečených paprik

1 červená paprika (klasická nebo kapie)
2 polévková lžíce majonézy
1 vařený brambor
1 velký stroužek česneku
1 citron
sůl, čerstvě mletý černý pepř

Papriku opečeme zprudka na grilu, nebo v troubě na 220°C, dokud slupka nezčerná. Poté ji vyjmeme a dáme pod fólii zapařit, aby se lépe oloupala. Oloupeme a papírem očistíme, přidáme jeden vařený oloupaný brambor, majonézu, sůl, pepř, trochu šťávy z citronu, nasekaný stroužek česneku a důkladně rozmixujeme.

Přidáme pár kapek hotové majonézy na každou porci tataráčku.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl