Tataráček z hovězího Angusu se zauzenou paprikou, hrubozrnnou hořčicí, opečený žitný chléb, bramborový chips, majonéza z pečených paprik a škvarečky z hovězího loje


4 porce
400 g hovězího zadního válečku
1 šalotka
1 chilli cayenská paprička
1 polévková lžíce zauzené mleté červené papriky
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
1 polévková lžíce dijonské hořčice
2 polévkové lžíce panenského olivového oleje
pár kapek worcesterské omáčky
majoránka
2 žloutky
pažitka
na škvarečky
500 g hovězího loje
na podávání
chléb
klíčky na zdobení
Očistíme hovězí a nameleme jej najemno. Ochutíme všemi výše uvedenými ingrediencemi a přeneseme do nějakého oblíbeného tvaru na talíř.
Hovězí lůj nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme jej na pánvi.
Na vypečeném tuku po škvarečkách zlehka opečeme chlebové topinky a brambory nakrájené na tenké plátky, které lehce osolíme.
Škvarky a čerstvými klíčky zdobíme tataráček. Topinky a chipsy používáme jako přílohu.
Podáváme s majonézou z pečených paprik (viz dále).
majonéza z pečených paprik
1 červená paprika (klasická nebo kapie)
2 polévková lžíce majonézy
1 vařený brambor
1 velký stroužek česneku
1 citron
sůl, čerstvě mletý černý pepř
Papriku opečeme zprudka na grilu, nebo v troubě na 220°C, dokud slupka nezčerná. Poté ji vyjmeme a dáme pod fólii zapařit, aby se lépe oloupala. Oloupeme a papírem očistíme, přidáme jeden vařený oloupaný brambor, majonézu, sůl, pepř, trochu šťávy z citronu, nasekaný stroužek česneku a důkladně rozmixujeme.
Přidáme pár kapek hotové majonézy na každou porci tataráčku.
Ohodnoťte tento recept: