Zapečený chřest s bylinkovým máslem a šunkou od kosti


Klasika, kterou nepohrdne žádný labužník.
4 porce
bylinkové máslo
100 g másla
1 šalotka
1 ančovička
5 ks kapary
sůl
Máslo vymícháme s najemno nakrájenou šalotkou, ančovičkou a kapary, podle potřeby osolíme.
zapečený chřest
12 ks bílého chřestu
voda
sůl
4 lžíce bylinkového másla
80 g parmezánu
4 lžíce nasucho opražené strouhanky
200 g šunky od kosti vcelku
bílá bageta
Chřest oloupeme, ulomíme či skrojíme tuhé konce a uvaříme jej v osolené vodě na skus 2−3 minuty. Naskládáme do zapékací nádoby, poklademe máslem, posypeme strouhaným parmezánem a v troubě zapečeme dozlatova – gratinujeme pouze svrchu.
Ohřátou šunku podle libosti nakrájíme na jednotlivé porce, servírujeme na talíř s chřestem, který ještě zasypeme strouhankou. Podáváme s bílou bagetou.
Ohodnoťte tento recept: