Brokolicový krém


Světloučce zelená, jemná, smetanová, lehce vonící po muškátovém květu je polévka z brokolice. Jak ji připravit, aby zelenina neztratila barvu a chuť, můžete číst níže nebo sledovat on line na našich stránkách.
10 porcí
50 g másla
2 cibule
50 g hladké mouky
2 l vody
1 kg brokolice
3 dl smetany na šlehání
muškátový květ
2 stroužky česneku
sůl
Sýrové krutony
5 plátků toustového chleba
5 plátků sýru madeland
panenský olivový olej
Z brokolice odkrájíme růžičky, košťál nakrájíme nahrubo.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, za stálého míchání zasmahneme mouku, zalijeme vodou, vložíme kusy košťálu, trochu osolíme a vaříme 30 minut.
Scedíme, vložíme růžičky brokolice, necháme přejít varem, rozmixujeme, zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým květem a utřeným česnekem se solí.
Toastový chléb pokapeme olejem, položíme plátky sýra a krátce zapečeme při 200 °C. Toasty krájíme na malé kostky a vkládáme do polévky.
Ohodnoťte tento recept: