Churros (čurros)

Smažené skořicové šneky se při přípravě sice koupou v oleji, ale k údivu všech nejsou ve finále vůbec mastné. Při smažení jakoby těsto pustilo olej do oleje a churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké čokoládě. Tradice velí jíst je ještě horké.
300 g hladké mouky
2 špetky soli
2 lžíce moučkového cukru
75 ml olivového nebo slunečnicového oleje
300 ml vody
1 vejce
100 g skořicového cukru
slunečnicový olej na smažení
1. Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy.
2. V kastrolu rozehřejeme šálek vody s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vsypeme mouku smíchanou se solí a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří tuhá pasta. Necháme tak 2 minuty odstát a vmícháme rozšlehané vejce a zapracujeme. Těsto musí být hladké.
3. Těsto přendáme na vál a tvarujeme šneky, které smažíme ve vyšší pánvi nebo kastrolu v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru. Podáváme s horkou čokoládou nebo silnou kávou.
Ohodnoťte tento recept: