Jablkový tartare s pěnou z calvadosu
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/212/212562221900007/194990.jpg?1332107901)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1058.jpg?1331912031)
4 porce
4 kyselejší jablka
60 g másla
4 lžíce cukru
8 lžic vlašských ořechů
1−2 lžíce strouhanky
2 lžíce medu
Omáčka
1 dl smetany ke šlehání
4 žloutky
4 lžíce krupicového cukru
4 cl calvadosu
Na ozdobu
hroznové víno
limetová kůra
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpustíme máslo, jablka opečeme, zasypeme cukrem, nahrubo mletými ořechy, osmahneme, přidáme strouhanku, osmahneme, na závěr vmícháme med. Směs necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme dotuha.
Žloutky vložíme do nerezové misky a nad vodní lázní je vyšleháme s cukrem do pěny, šleháme rychle a když zhoustnou, odstavíme je, stále mícháme a postupně vmícháme šlehačku.
Jablkový tartare pomocí formičky upravíme na talíř, zalijeme omáčkou, ozdobíme limetovou kůrou a hroznovým vínem.
Ohodnoťte tento recept: