Jablkový tartare s pěnou z calvadosu
4 porce
4 kyselejší jablka
60 g másla
4 lžíce cukru
8 lžic vlašských ořechů
1−2 lžíce strouhanky
2 lžíce medu
Omáčka
1 dl smetany ke šlehání
4 žloutky
4 lžíce krupicového cukru
4 cl calvadosu
Na ozdobu
hroznové víno
limetová kůra
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpustíme máslo, jablka opečeme, zasypeme cukrem, nahrubo mletými ořechy, osmahneme, přidáme strouhanku, osmahneme, na závěr vmícháme med. Směs necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme dotuha.
Žloutky vložíme do nerezové misky a nad vodní lázní je vyšleháme s cukrem do pěny, šleháme rychle a když zhoustnou, odstavíme je, stále mícháme a postupně vmícháme šlehačku.
Jablkový tartare pomocí formičky upravíme na talíř, zalijeme omáčkou, ozdobíme limetovou kůrou a hroznovým vínem.
Ohodnoťte tento recept: