Polévky

Rajčatová polévka s mozzarellou a bazalkou

4 porce

4 lžíce olivového oleje
100 g mrkve
100 g celeru
3 šalotky
3 stroužky česneku
snítka plocholisté petrželové natě
800 g drcených rajčat z konzervy
4 dl zeleninového vývaru
čerstvě mletý pepř
sůl
200 g mozzarelly
snítka bazalky
krutony z bílé veky nebo ciabatty

Na oleji postupně osmahneme najemno nakrájenou mrkev, celer, potom přidáme šalotku. Restujeme pozvolna, vmícháme sekanou petrželovou nať a nasekaný česnek, zalijeme drcenými rajčaty, zeleninovým vývarem a vaříme 15 minut.

Polévku dochutíme mletým pepřem a solí.

Podáváme s kousky mozzarelly, bazalkou a krutony.

Ohodnoťte tento recept: 

100 hlasů

Další recepty Celý díl