Polévky
Rajčatová polévka s mozzarellou a bazalkou


4 porce
4 lžíce olivového oleje
100 g mrkve
100 g celeru
3 šalotky
3 stroužky česneku
snítka plocholisté petrželové natě
800 g drcených rajčat z konzervy
4 dl zeleninového vývaru
čerstvě mletý pepř
sůl
200 g mozzarelly
snítka bazalky
krutony z bílé veky nebo ciabatty
Na oleji postupně osmahneme najemno nakrájenou mrkev, celer, potom přidáme šalotku. Restujeme pozvolna, vmícháme sekanou petrželovou nať a nasekaný česnek, zalijeme drcenými rajčaty, zeleninovým vývarem a vaříme 15 minut.
Polévku dochutíme mletým pepřem a solí.
Podáváme s kousky mozzarelly, bazalkou a krutony.
Ohodnoťte tento recept:
100 hlasů