Zelňačka / kapustnica


Zelných polévek je nepočítaně. Košnářovu však předčí málokterá. Hojnost masa a uzenina dodá polévce sílu a hodnotný masový vývar. Jak na svět zelňačka přišla, se dozvíte právě od mistra Košnáře.
6 porcí
200 g vepřové plece nebo krkovice
200 g uzené plece nebo krkovice
200 g klobásy
150 g cibule
100 g sádla
500 g kysaného zelí
20 g mleté sladké papriky
2 bobkové listy
sůl
Obě masa nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo.
Na sádle cibuli zpěníme, zarestujeme syrové maso, když je opečené a získá šedou barvu, přidáme uzené maso, opečeme, zasypeme paprikou, opět krátce osmahneme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kysané zelí, sůl, mletý pepř a vaříme asi 45 minut.
Ke konci varu přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, krátce povaříme a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: