Maso

Vepřová kotleta plněná houbami a kmínové placky

Plněné maso je vždy příjemnou změnou a lahůdkou, poněvadž se při tepelném zpracování všechny chutě náplně a šťávy z masa vzájemně prolnou. Tentokrát pečeme maso na sádle – dodá pokrmu správný říz a lyžařům kalorie.

4 porce

kotlety

4 vyšší kotlety s kostí
2 cibule
40 g másla
200 g mražených hub
2 stroužky česneku
4 cl bílého vína, sůl
mletý pepř
sušený tymián
2 lžíce sádla

Jednu cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji společně se sekaným česnekem na másle do sklovata. Přidáme houby, podlijeme vínem a krátce podusíme. Osolíme a necháme zchladnout.

Kotletu prořízneme a naplníme nádivkou. Spíchneme špejlí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

Druhou cibuli nakrájíme na klínky, vložíme do pekáče s kousky sádla, vyskládáme kotlety, přidáme i zbytek houbové směsi, podlijeme vínem a pečeme asi 45 minut dozlatova.

kmínové placky

400 g vařených brambor
2 vejce
50 g krupice
2 lžičky drceného kmínu
petrželka
mletý pepř
sůl
50 g sádla

Brambory rozmačkáme šťouchadlem a smícháme s vejci, krupicí, kmínem a nasekanou petrželkou. Ochutíme solí a mletým pepřem.

Z těsta tvoříme placky a pečeme na sádla dozlatova, odkládáme na savý papír.

Ohodnoťte tento recept: 

77 hlasů

Další recepty Celý díl