Polévky

Řepačka − polévka z červené řepy

Na červenou řepu často zapomínáme. Přitom by si zasloužila, díky svému obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny, velkou pozornost. Pouhého půl hrnku obsahuje významné množství kyseliny listové, hořčíku, draslíku a vitaminu C. Navíc oplývá nádhernou barvou.

8 porcí

½ kg červené řepy
1 cibule
1 mrkev
1 brambora
1 rajský protlak
voda nebo vývar
slunečnicový olej
ocet
mletý pepř
sůl

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé tenké plátky, stejně tak mrkev. Cibuli nakrájíme na tenké klínky, bramboru na kostičky.

Cibuli orestujeme na oleji dosklovata, přidáme nakrájenou červenou řepu, orestujeme, zarestujeme rajský protlak, zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme, až je řepa poloměkká, přidáme mrkev a brambory. Vaříme doměkka, dochutíme octem, mletým pepřem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

487 hlasů

Další recepty Celý díl