Lahůdková huspenina


Cibulkou ozdobená, octem dochucená huspenina přijde vždy k chuti. My ji dnes doplníme ještě o vajíčko vařené natvrdo a výrazný hořčicový dresink. Základ tkví v dobrém vychucení vývaru!
2 vepřová kolena
3 vepřové nohy
1 cibule
1 mrkev
divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření)
voda
vinný ocet
mletý pepř
sůl
4 sterilované kyselé okurky
3 vařené mrkve
Dresink
plnotučná hořčice
bílé víno
slunečnicový olej
sůl
cukr
Na podávání
vejce vařená natvrdo
červená cibule
domácí chléb
Očištěná kolena a nožičky vaříme spolu se zeleninou a kořením v osolené vodě doměkka. Poté maso vyjeme a vývar přecedíme přes jemný cedník. Necháme vychladnout, svrchu stáhneme ztuhlý tuk a opět ohřejeme, aby byl vývar vlažný, ochutíme vinným octem, pepřem a solí.
Maso bez kůže vykostíme, nakrájíme najemno, vařenou mrkev a okurku nakrájíme na kostičky a vmícháme do vývaru, vše vlijeme do formy a v chladu necháme ztuhnout.
Podáváme s vařeným vejcem, hořčičnou zálivkou, jemně sekanou červenou cibulí a chlebem.
Ohodnoťte tento recept: