45 minut

6. dubna 2019

Obsah dílu

Ochrana Česka v kyberprostoru — Ochrana Česka před kybernetickými riziky — Kybernetická rizika — Doplňovací volby do Senátu — Střety migrantů a policistů u řeckých hranic — Demonstrace proti zvyšování nájmů v německých městech — Omlouvání poslanců z jednání sněmovny v novém režimu — Požár louky v Praze — Nové vyšetřování v kauze zakázek pro nemocnice — Demonstrace v Caracasu — Zájem velmocí o Omán — Nové britské pasy bez evropského označení — Žluté trabanty na poslední cestě — Propagace Česka v zahraničních průvodcích — Dovoz ojetých osobních aut — Dobrovolníci uklízejí Česko — Záchrana dětí z hořícího auta — Rybářům začíná sezona — Prohřešky v jídelnách a restauracích — Prohřešky v jídelnách a restauracích — Kontroly SZPI — Změna stravování ve firmách — 2 roky od konce intervencí vůči koruně — Zahájení motorkářské sezony — 25 let od genocidy ve Rwandě — Extrémy počasí ničí mongolskou step — Zavírání skiareálů po zimě — Virtuální pomůcky při hledání práce — Snůška čapího vejce — Borové lesy usychají

Části dílu

00:33
Ochrana Česka v kyberprostoru
    Jak bránit naši zemi před počítačovými útoky? Česko do teď nemá zákon, který by umožnil obranu internetu a kybernetického prostoru včetně účelných protiútoků. Změnit to má novela o Vojenském zpravodajství.
    01:32
    Ochrana Česka před kybernetickými riziky
      Obranu kybernetického prostoru s aktivními protiútoky má v Česku na starosti právě Vojenské zpravodajství. V jeho gesci už vznikl speciální úřad - Národní centrum kybernetických operací.
      03:42
      Kybernetická rizika
        Právě možná bezpečnostní rizika čínských technologií se na přelomu roku stala velkým tématem. Firma Huawei nařčení odmítá.
        06:30
        Doplňovací volby do Senátu
          Hnutí ANO přijde o jeden senátorský post – rozhodly o tom volby v Praze 9. O uvolněné křeslo se příští týden utkají starosta této městské části Jan Jarolím a scenárista David Smoljak.
          07:55
          Střety migrantů a policistů u řeckých hranic
            Stovky migrantů z řeckého uprchlického tábora u Soluně se znovu střetly s policií při pokusu proniknout přes severní hranici dál do Evropy. Policisté použili slzný plyn a ohlušující granáty, běženci házeli kamení i další předměty a zapalovali ohně.
            08:22
            Demonstrace proti zvyšování nájmů v německých městech
              Vyvlastnění téměř čtvrt milionu bytů. Recept na prudce rostoucí nájmy, který nabízí sdružení založené v Berlíně. Dneškem zahájilo podpisou akci, která má vyústit v referendum o vyvlastnění velkých realitních společností v německé metropoli.
              10:32
              Omlouvání poslanců z jednání sněmovny v novém režimu
                První měsíc funguje nový způsob omluv poslanců. Pokud chybějí čtyři jednací dny a řádně se neomluví, přijdou o celý plat.
                11:03
                Požár louky v Praze
                  ŽIvý vstup redaktorky Karolíny Jelínkové.
                  12:38
                  Nové vyšetřování v kauze zakázek pro nemocnice
                    Korupční kauza, která se týká nemocničních zakázek, se rozrůstá. Hlavní obviněný – podnikatel Tomáš Horáček – totiž začal spolupracovat s policií. Detektivové proto začali prověřovat zhruba desítku nových nákupů.
                    14:55
                    Demonstrace v Caracasu
                      15:12
                      Zájem velmocí o Omán
                        Omán podepsal smlouvu se Spojenými státy, která rozšiřuje využití jeho přístavů pro americké vojenské loďstvo. Je to další ukázka toho, že zájem velmocí o tuto zemi roste.
                        17:23
                        Nové britské pasy bez evropského označení
                          Britové i přes nejasnosti ohledně brexitu dostávají nové pasy, na kterých už není nápis Evropská unie. Úřady je začaly vydávat 30. března, tedy den po plánovaném odchodu Spojeného království z osmadvacítky.
                          17:39
                          Žluté trabanty na poslední cestě
                            Na první expedici vyjel před dvanácti lety, na tu poslední loni v dubnu – stal se hrdinou celovečerních dokumentů i televizních seriálů. Žlutý trabant režiséra Dana Přibáně čeká premiéra posledního filmu.
                            20:11
                            Propagace Česka v zahraničních průvodcích
                              21 milionů turistů v Česku za loňský rok - domácích i cizinců. Těch ze zahraničí bylo o 6 procent víc než rok předtím. Hlavně z Německa, Slovenska, Polska a Číny.
                              22:48
                              Dovoz ojetých osobních aut
                                Do Česka se ze zahraničí dováží míň ojetých vozů. Letos do konce března to bylo 42 tisíc použitých osobních aut. O procento míň než před rokem.
                                23:04
                                Dobrovolníci uklízejí Česko
                                  Zbavit se odpadků a černých skládek - o to se dnes snažilo zhruba 80 tisíc dobrovolníků po celé zemi. Na celé jaro je v plánu přes 3000 úklidů.
                                  25:00
                                  Záchrana dětí z hořícího auta
                                    Duchapřítomnost zachovala matka dvou dětí v australském Sydney a získala za to obdiv na internetu. Její auto se rychle zaplnilo kouřem. Staršího syna postavila bokem a mladšího – pětiměsíčního – odepnula z autosedačky.
                                    25:24
                                    Rybářům začíná sezona
                                      Na březích řek a přehrad v celém Česku vrcholí přípravy na start hlavní části rybářské sezony. Hospodáři teď z chovných rybníků přesouvají ryby do sportovních revírů. Jde o miliony kusů, většinou kaprů, ale například i sivenů a pstruhů.
                                      27:22
                                      Prohřešky v jídelnách a restauracích
                                        Přes 40 tisíc kontrol v různých podnicích provedla loni Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Nejhůř dopadly provozovny společného stravování - třeba bary, pivnice, cukrárny nebo restaurace.
                                        27:51
                                        Prohřešky v jídelnách a restauracích
                                          Kontroly nedělá jenom potravinářská inspekce, ale taky hygienici anebo veterináři. Provozovatelé jak restaurací, tak třeba i školních jídelen proto musejí splňovat a dodržovat přísné normy.
                                          29:59
                                          Kontroly SZPI
                                            Státní zemědělská a potravinářská inspekce loni zkontrolovala přes 40 tisíc potravinářských podniků. Nešlo ale jen o provozovny společného stravování, ale také třeba o internetový prodej, malé obchody anebo velkosklady.
                                            30:43
                                            Změna stravování ve firmách
                                              Zvyšuje se i počet lidí, kteří v pracovních dnech pravidelně obědvají. Zatímco před deseti lety to byl každý osmý zaměstnanec, loni už každý sedmý. A mění se i jejich stravovací návyky. Požadují lehčí a kvalitnější jídla.
                                              32:44
                                              2 roky od konce intervencí vůči koruně
                                                Dnes jsou to přesně dva roky, co Česká národní banka ukončila devizové intervence. Od té doby měna posílila asi o korunu a 40 haléřů. Analytici i centrální bankéři očekávali, že se kurz bude hýbat mnohem výrazněji.
                                                35:09
                                                Zahájení motorkářské sezony
                                                  Nejrůznější akce provázejí zahájení motorkářské sezony. Třeba na 15. ročník takzvaného Restartu dorazily do Otrokovic na Zlínsku čtyři stovky jezdců.
                                                  36:07
                                                  25 let od genocidy ve Rwandě
                                                    Rwanda si připomíná 25 let od genocidy. Extremisti z hmene Hutuů během sta dnů brutálně zavraždili na 800 tisíc menšinových Tutsiů, ale i svých umírněných soukmenovců. Francouzský prezident Macron tento týden zřídil komisi, která má objasnit roli Francie.
                                                    36:33
                                                    Extrémy počasí ničí mongolskou step
                                                      Zničující následky mají změny klimatu v Mongolsku. Podle OSN stoupla průměrná teplota od roku 1940 o víc než 2 stupně Celsia, což je dvojnásobek světového průměru.
                                                      38:51
                                                      Zavírání skiareálů po zimě
                                                        Lyžařská sezona ve většině skiareálů o tomto víkendu končí. Vy už teď živě můžete sledovat záběry z Pece pod Sněžkou. Desítky lyžařů se sem dnes vypravily na poslední večerní lyžování.
                                                        39:17
                                                        Virtuální pomůcky při hledání práce
                                                          Nezaměstnanost je rekordně nízká a lidé si vybírají práci důkladněji než dřív. Často jim nestačí už jen dobrý výdělek. Čtyři z pěti uchazečů si taky dopředu zjišťují, jací budou jejich kolegové a šéfové.
                                                          41:16
                                                          Snůška čapího vejce
                                                            Čápům začala doba hnízdění – první vejce snesla samice přímo před kamerou v Bohuslavicích na Trutnovsku. Oba ptáci se zdravili zakláněním hlavy a klapáním zobáků.
                                                            41:42
                                                            Borové lesy usychají
                                                              Přehrát celé video
                                                              Stopáž45 minut
                                                              Další díl
                                                              7. dubna 2019

                                                              Přehled dílů

                                                              8283 dostupných
                                                              Stopáž50 minut

                                                              30. června

                                                              30. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž50 minut

                                                              30. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              30. 6. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž50 minut

                                                              29. června

                                                              Bezpečnostním sborům chybí peníze — Věznicím docházejí peníze — Jak získat a udržet zaměstnance Vězeňské služby — Ruský útok na Dnipro — Volby ve Francii — Hořící fotovoltaika — Odpůrci Alternativy pro Německo v Essenu — Zvrat v kauze Panama Papers — Den pozemního vojska Bahna — Viggo Mortensen na karlovarském festivalu — Stíny horkého léta se vrátily do Varů — Změna jednacího řádu ve sněmovně — Zastávky pouze na znamení — Folklórní festival ve Strážnici — Všesokolský slet — Následky bleskových povodní — Turistická sezóna je v plném proudu — V Českém Švýcarsku začala turistická sezona — Zpožděné lety — Letní hudební festivaly — Sbírka žáků na výzkum genetické choroby — Írán volí nového prezidenta — Výročí bitvy u Hradce Králové — Vrcholí festival Leoše Janáčka — Cla na čínské elektromobily — Lhůta pro přezkoumání vazby — Začala přeměna horní části Václaváku — Hudební festival Mighty Sounds

                                                              29. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž50 minut

                                                              29. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              29. 6. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              28. června

                                                              Růst minimální mzdy — Poslanci zrušili zaručené mzdy v soukromém sektoru — Zaručená mzda — Výsledky summitu v Bruselu — Bezpečnostní dohoda s Ukrajinou — Počet obyvatel Česka — Obžaloba v kauze Dozimetr — Biden a Trump se střetli v první předvolební debatě — Televizní debata Biden versus Trump — Den ozbrojených sil na pražském Vítkově — Oběti po nehodě vlaku s autobusem — Prezidentské volby v Íránu — Audiokniha Elity — Výstavba LNG terminálu Stade — Kampaň ve Francii vrcholí — Růst HDP — Žadatelé o doklady stojí na úřadech fronty — Jourová končí v ANO — Přívalové povodně na Přerovsku — Škody po povodních — Začíná karlovarský filmový festival — Zahraniční hvězdy na KVIFF — Unikátní expozice fotografií významných hostů — Rozhovor s Viggem Mortensenem — Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem — Žáci a studenti dostali vysvědčení — Zřícení stropu v Horních Počernicích — Voda zatopí další hnědouhelný lom — Na Ukrajině klesá kvůli válce porodnost — Pronájem zemědělské půdy podraží — Ševčík bude proděkanem pro ekonomiku — Rohlik Group získal čtyři miliardy Kč — Začala stavba posledního úseku jihočeské D3 — Výstava o koních a jezdectví ve Versailles

                                                              28. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              28. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              28. 6. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              27. června

                                                              ČNB snížila sazbu na 4,75 % — Nižší úrokové sazby — Guvernér ČNB k současným sazbám — České automobilky a dodavatelé v r. 2023 — Unijní summit v Bruselu — Summit EU — V počernické škole se zřítil strop — Náhradní mzdy pro zaměstnance Liberty — Debata Bidena s Trumpem — Areál Vincentinum opět patří státu — Karlovy Vary ožívají — Policie prohledává pražský byt Bystroně z AfD — Ostrava bude mít nejvyšší mrakodrap — Následky bouřek na Olomoucku — Předpověď počasí — Prázdninový provoz na D1 — Nejoblíbenější destinace pro letní dovolenou — Policejní kontroly autobusů — Návrhy na státní vyznamenání — Vycházení domácností s příjmem — Český rychlík narazil na Slovensku do autobusu — Hrozba války mezi Izraelem a Hizballáhem — Den památky obětí komunistického režimu — Stavební úřady jsou zavalené žádostmi — Předvolební kampaň v Británii — ANO zakládá novou frakci v Evropském parlamentu — Pokus o převrat v Bolívii — Ve Strážnici začíná Mezinárodní folklorní festival — Zařízení pro návrat a zničení ISS — Turistická sezona v Českém Krumlově — S čerty nejsou žerty ve Východočeském divadle

                                                              27. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              27. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              27. 6. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              26. června

                                                              Nový slovenský prezident v ČR — Pellegrini jednal s Pavlem i Fialou — Návštěva slovenského prezidenta v ČR — Vyšetřovací komise ke střelbě na Filozofické fakultě — Výměna zajatců mezi Ukrajinou a Ruskem — Rozhodující zápas české reprezentace na EURO — Sledovanost fotbalových zápasů — Výměna v čele NATO — Návrh na další vzdělávání soudců — Začínají Shakespearovské slavnosti — Návrh na omezní vlivu laických soudců — Pieta na Ďáblickém hřbitově — Investice Volkswagenu do společnosti Rivian — Příprava horských středisek na turistickou sezonu — Do vedení fakulty VŠE se možná vrátí Miroslav Ševčík — Oprava záchytného plotu nad Hřenskem — Regulace prodeje pyrotechniky — Regulace v evropských zemích — Místa ve školách — Přihlášky na střední školy — Nový místopředseda sněmovny — Předvolební debata ve Francii — Julian Assange je na svobodě — Ochrana lidí s mentálním hendikepem nebo autismem — Žně letos začaly dříve — Obnova přírodní krajiny — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Americký novinář vězněný v Rusku — Protesty proti vyšším daním v Keni — Monitoring rostlin v rybníku pomocí dronu — NSS řeší stížnost na evropské volby — Koncert České filharmonie

                                                              26. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              26. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              26. 6. 2024 na ČT24

                                                              Události na sociálních sítích

                                                              Napište nám