26 minut

2. listopadu 2021

Obsah dílu

Omezení návštěv v domovech pro seniory — Omezení návštěv v domovech pro seniory — V MS kraji přes 1200 nově nakažených — Zákazy návštěv a omezování péče — Roste zájem o očkování — Oprava elektrického vedení nad D35 — Oprava elektrického vedení nad D35 — Policie hledá svědky poškození sochy — Sbírka na opravu OD Breda — Monoklonální protilátky v nemocnicích — Autobusy místo trolejbusů — Kříž z vrcholu Vozka bude odstraněn — Dušičky - Památka zemřelých — Student nasnímal nepřístupné stavby

Části dílu

01:11
Omezení návštěv v domovech pro seniory
Omezení návštěv v domovech pro seniory
    Zákaz návštěv v domovech pro seniory - jako ochrana proti horší covidové situaci. V Moravskoslezském kraji je nakažených 30 obyvatel a přes 7 desítek zaměstnanců pobytových zařízení. A například ve Frýdku-Místku se kvůli tomu vrátili k možnosti, kterou odzkoušeli už na jaře - příbuzní se tam se svými blízkými potkávají díky speciálně upravené návštěvní místnosti.
    03:56
    Omezení návštěv v domovech pro seniory
    Omezení návštěv v domovech pro seniory
      Živě Felipe Sánchez López, ředitel Domova u rybníka Víceměřice.
      06:28
      V MS kraji přes 1200 nově nakažených
      V MS kraji přes 1200 nově nakažených
        Přidáme aktuální covidová čísla v regionech: v Moravskoslezském kraji v pondělí přibylo přes 1200 nově nakažených, je to nejvíce od poloviny března a druhý nejvyšší denní přírůstek za včerejšek v Česku - více bylo jen na jihu Moravy, téměř 1300 případů. V OL kraji vykázaly pondělní testy před sedm set nově nakažených, podobně na tom region byl naposledy na konci března. Antigenní testování ve školách odhalilo na Přerovsku 145 pozitivních případů, na Prostějovsku 92.
        07:03
        Zákazy návštěv a omezování péče
        Zákazy návštěv a omezování péče
          Nemocnice v Olomouckém i Moravskoslezském kraji posilují péči o covidové pacienty. Ostravská fakultní nemocnice pro ně nově vyhradila lůžka na kožním oddělení. Na infekčním oddělení havířovské nemocnice vypomáhá personál například z hematologie. Ostravská městská nemocnice ruší plánované ortopedické zákroky a omezuje chod geriatrie nebo interny. Dnes otevřela nové covidové oddělení.
          08:35
          Roste zájem o očkování
          Roste zájem o očkování
            Přibývá lidí, kteří se chtějí nechat naočkovat proti covidu-19. Vedou je k tomu vyšší čísla nakažených i nová opatření. První dávku za včerejšek dostalo v Česku téměř 13 a půl tisíce lidí. A zájem sílí i v Moravskoslezském kraji, kde zdravotníci během pondělí aplikovali více než 1600 dávek. Zájem hlásí všechny nemocnice.
            09:52
            Oprava elektrického vedení nad D35
            Oprava elektrického vedení nad D35
              Živě Vítězslav Mikulčík, redaktor ČT.
              11:26
              Oprava elektrického vedení nad D35
              Oprava elektrického vedení nad D35
                Dálnice D35 na trase mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku by měla být opět průjezdná dnes ve večerních hodinách. Řidič traktoru včera najel na poli do sloupu elektrického vedení, které poškodil. Vedení velmi vysokého napětí ale vedlo přes dálnici.
                12:37
                Policie hledá svědky poškození sochy
                Policie hledá svědky poškození sochy
                  A dálnice D35 ještě jednou - tentokrát jde o poškozenou obří sochu sv. Kryštofa z bronzu. O víkendu ji poničil neznámý vandal. Policie žádá o pomoc svědky, kteří místem projížděli v sobotu večer. Tou dobou měla u krajnice stát bílá dodávka se zapnutými výstražnými světly. Policii pomohou především záběry z palubních kamer.
                  13:02
                  Sbírka na opravu OD Breda
                  Sbírka na opravu OD Breda
                    Už téměř 340 tisíc korun ve sbírce na nejnutnější opravy obchodního domu Breda v Opavě. Přispělo do ní přes 9 stovek lidí. Organizátoři sbírky chtějí chátrající kulturní památku před Vánoci rozsvítit a poděkovat za podporu. Vedení města zároveň jedná s konkursním správcem o koupi ve své době největšího obchodního domu v Československu.
                    15:30
                    Monoklonální protilátky v nemocnicích
                    Monoklonální protilátky v nemocnicích
                      Spolu s rostoucími čísly nakažených stoupá zájem o takzvané mono-klonální protilátky. Dokážou zabránit závažnému průběhu covidu-19. Pacient ale musí splnit daná kritéria a souhlasit s experimentální léčbou. Lékaři v ostravské fakultní i karvinské nemocnici mají s protilátkami dobrou zkušenost. Léčbu už nabízí většina větších nemocnic.
                      17:48
                      Autobusy místo trolejbusů
                      Autobusy místo trolejbusů
                        Místo některých trolejbusů jezdí v Ostravě autobusy - mnoho řidičů trolejbusových linek je nemocných. Dočasně je nahradili šoféři externího dopravce. Ostravský dopravní podnik věří, že se - situace vrátí do normálu od prosince.
                        18:05
                        Kříž z vrcholu Vozka bude odstraněn
                        Kříž z vrcholu Vozka bude odstraněn
                          Z vrcholu Vozka v Jeseníkách musí pryč čtyřmetrový dřevěný kříž. Zhruba před týdnem ho tam bez povolení umístila skupina lidí. Na odstranění se s nimi dohodli tamní ochranáři - vrchol patří mezi cenné chráněné lokality, kde rostou vzácné druhy rostlin a lišejníků. Pro kříž se bude hledat vhodnější místo.
                          18:29
                          Dušičky - Památka zemřelých
                          Dušičky - Památka zemřelých
                            Živě Kristýna Prokešová, redaktorka ČT.
                            21:12
                            Student nasnímal nepřístupné stavby
                            Student nasnímal nepřístupné stavby
                              S kamerou do míst, kam je jinak vstup nemožný. Student FAMU a zvukař Jan Messany natočil interiéry tří ostravských budov - pro historii i architekturu města důležitých. Jejich prohlídku lidem zprostředkoval v rámci festivalu Kukačka, a to nejen na internetu.
                              Přehrát celé video
                              Události v regionech (Ostrava) - 3. listopadu 2021
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              3. listopadu 2021

                              Přehled dílů

                              4627 dostupných
                              Události v regionech (Ostrava) - 30. srpna
                              Stopáž25 minut

                              30. srpna

                              Chytré meteostanice v Jeseníkách — Chytré meteostanice v Jeseníkách — Konec prázdnin na silnicích — Výstraha před požáry — Spor o plochu pro logistické centrum v Mošnově — Koncert pro vyhořelou ZŠ v Českém Těšíně — Koncert pro vyhořelou ZŠ v Českém Těšíně — Rekonstrukce rybníků v Čechách pod Kosířem — Autobusy na objednávku na Lipnicku — Přehled sociálních sítí — Začíná stavba obchvatu Bruntálu — Dopravní opatření při Beskydské sedmičce — Začíná závod Beskydská sedmička

                              30. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 29. srpna
                              Stopáž25 minut

                              29. srpna

                              Kůrovec na ústupu — Kůrovec na ústupu — Policisté v Olomouckém kraji řeší podvodné SMS — Policisté odkryli síť falešných e-shopů — Modernizace Odborného léčebného ústavu Paseka — 80 let od bombardování Ostravy — Památník bombardování Ostravy — Výuka hospodaření s penězi u dětí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Workshop jak pracovat s krajinou — Hornická Ostrava objektivem Rudolfa Jandy

                              29. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 28. srpna
                              Stopáž25 minut

                              28. srpna

                              Problémy digitalizace stavebního řízení trvají — Problémy digitalizace stavebního řízení trvají — Zubaře nemá v MS kraji 150 tisíc lidí — Těžký průmysl je pro obyvatele důležitý — Vyhlídka na kostele v Bruntále — VOP CZ má problémy s informačním systémem — V Markvartovicích řeší stavbu třídírny odpadů — V Markvartovicích řeší stavbu třídírny odpadů — Vytopená základní škola v Havířově — Začíná Svatováclavský hudební festival

                              28. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 27. srpna
                              Stopáž25 minut

                              27. srpna

                              Školy se připravují na nový školní rok — Novinky ve školním roce 2024 — Končí páté kolo dotací na výměnu kotlů — Končí páté kolo dotací na výměnu kotlů — Univerzita Palackého prohrála soud a musí platit — Sklizeň brambor o několik týdnů dříve — Návrat exponátů do uničovského muzea — Schválení smluv o tollingu v Liberty — Výběr ze sociálních sítí ČT — Velký zájem o sdílená kola — 160 let od úmrtí geologa Ludwiga Hoheneggera

                              27. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 26. srpna
                              Stopáž25 minut

                              26. srpna

                              Zdravotní stav lidí ve vyloučených lokalitách — Zdraví lidí ve vyloučených lokalitách — Český a polský Těšín řeší bezdomovectví spolu — Začaly dlouhodobé opravy silnic — Myslivec půjde před soud za zabití pytláka — Pobyty na léčbu dětské obezity — Začíná sklizeň chmele — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nákupy školních potřeb — Vliv technologií na vývoj řeči dětí — 85 let od jablunkovského incidentu

                              26. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 23. srpna
                              Stopáž25 minut

                              23. srpna

                              23. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 22. srpna
                              Stopáž25 minut

                              22. srpna

                              Snížení rozpočtů škol — Jednání o platech ve školství — Znalci k záplavám v Brodku u Přerova — FAU zrušil omezení Vítkovice Steel — Jednání o navýšení platů hasičů — Bilance zásahů horských záchranářů — Zkoušky vody v Jánských Koupelích — Mistrovství ČR hasičů v Olomouci — Rekonstrukce těšínských škol po požáru — Výběr ze sociálních sítí ČT — Propojení krajů cyklostezkou — Nová sbírka básníka Petra Hrušky

                              22. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 21. srpna
                              Stopáž25 minut

                              21. srpna

                              Větší podpora dřevostaveb — Soud kvůli povodni v Brodku u Přerova — Vítkovické slévárny čekají na nového majitele — Stěhování superpočítače Salomon — Utonulý v pískovně na Uničovsku — Mistrovství světa v rýžování zlata — 56. výročí okupace Československa — Výročí srpna 1968 v Prostějově — Demolice komínu ve Frýdku-Místku — Výběr ze sociálních sítí ČT — Rekonstrukce Knihovny města Ostravy

                              21. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 20. srpna
                              Stopáž25 minut

                              20. srpna

                              Část Liberty bude financovat J. Strnad — Liberty bude financovat firma J. Strnada — Podpora pro bývalé zaměstnance Liberty — Dopravní komplikace v centru Olomouce — Povolení pro VRT Brno-Přerov — NSS ke stížnosti ohledně Šantovky Tower — Příprava demolice komína v Místku — Skoky o tyči v centru Opavy — Proměna lesů po kalamitě — Rekonstrukce náměstí v Konici — Příběhy pamětnic z Klimkovic — Výběr ze sociálních sítí ČT — Rekonstrukce Domu setkávání v Travné — Podvodníci obrali muže o 3,5 mil. Kč — Obrazy Bez tváře v Domě umění

                              20. 8. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Ostrava) - 19. srpna
                              Stopáž25 minut

                              19. srpna

                              Dopravní omezení v Ostravici — Opravy a demolice mostů v Ostravě — Dostavba posledního úseku D1 — Rezignace náměstka hejtmana Unucky — Zranění cylistů v Jeseníkách — Kontroly letních táborů — Útoky vlků na Jablunkovsku — Návrat českých hasičů z Řecka — Přípravy dnů NATO 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Kiss syndrom u kojenců — Nastává tzv. modrý úplněk — Zemřela hlasatelka Eva Mudrová

                              19. 8. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám