Zpravodajství Brno

Jiří Langmajer se vrací jako major Remeš. Česká televize natáčí další Labyrint.

Velikost textu:

Režisér Jiří Strach začal v brněnském studiu České televize natáčet druhou řadu úspěšného kriminálního seriálu Labyrint. Autorem scénáře sedmi nových dílů je opět Petr Hudský. V hlavních rolích se vedle Jiřího Langmajera v roli majora Remeše nově představí Jan Hájek a Tatiana Vilhelmová. Natáčení potrvá do prosince.

Labyrint
  • Labyrint zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Jiří Strach zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

V druhé řadě kriminálního seriálu řeší tým majora Remeše další rozsáhlý a komplikovaný případ série vražd. Detektivové nacházejí v lese nedaleko Brna tělo mladé atraktivní dívky, která zemřela obzvlášť brutálním a trýznivým způsobem. Vyšetřování její smrti je dostává do labyrintu napínavých událostí a přivádí je ke skupině lidí, kteří se ničeho nebojí a nic je nezastaví.

První řadu Labyrintu, kterou Česká televize vysílala loni na podzim, sledovalo přes jeden milion diváků u obrazovek, dalších 300 tisíc na iVysílání ČT. Rozhodnutí natočit další díly proto padlo záhy po jejím odvysílání. "Zjistili jsme, že diváci pozitivně přijímají i jiný formát kriminálky, než jsou klasické epizodické detektivky," říká vedoucí programu a vývoje brněnského studia České televize a kreativní producentka Labyrintu Jiřina Budíková. "U první série jsme s napětím čekali, zda bude diváky bavit čekat sedm dílů na to, až se dozví, kdo opravdu za celým případem jako pachatel stojí. Už zpočátku vysílání bylo jasné, že to byla vítězná sázka do loterie, sledovanost stoupala s odvysíláním každého dílu," dodává producentka a zdůrazňuje: "Je fér říct, že na úspěchu Labyrintu má obrovskou zásluhu scenárista Petr Hudský, jenž dokázal všechny rozvětvené linky příběhu brilantně propojit v jedno velké finále a režisér Jiří Strach, který mysteriózní příběhy umí jako málokdo."

"K Labyrintu se vracím rád," uvádí režisér Jiří Strach a zamýšlí se nad úspěchem první série: "Kombinace thrilleru a detektivky je v Česku hodně opomíjený filmový tvar a my jsme si ověřili, že diváka baví. Vyplatilo se nám vstoupit do riskantních filmových vod."

V týmu majora Remeše se objeví dvě nové posily, kriminalisté Martina a Franěk, jejichž role režisér Strach svěřil Tatianě Vilhelmové a Janu Hájkovi. Dále hrají Miroslav Donutil, Zuzana Kajnarová, Jiří Dvořák, Miroslav Táborský, Michal Dalecký, Radek Švec, Viktor Preiss, Alois Švehlík a další.

Seriál Labyrint opět natáčí brněnské studio České televize na mnoha místech jižní Moravy, například v Moravských Knínicích, na Znojemsku či na zřícenině hradu Templštejn, ale třeba také v Olomouci.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.