Maso

Masová trilogie na jehle s ratatouille [čti ratatuj]

Efektní, jednoduchý a výborný kulinářský kousek zámeckého šéfkuchaře! Co více dodat? Na této krmi si pochutnává i samotný kníže Jiří Lobkowicz.

1–2 porce

100 g hovězí svíčkové
100 g vepřové panenky
100 g kuřecích prsou
snítka čerstvého tymiánu
drcený barevný pepř
sůl
olivový olej

Maso naklepeme na tenké plátky a okořeníme, naskládáme na sebe a zarolujeme do rolády.

Roládu překrojíme na 3–4 kusy (šneky) a napíchneme na jehlu.

Pečeme na tálu s trochou olivového oleje po obou stranách dozlatova a dopékáme na grilu.

zeleninové ratatouille

olivový olej
50 g lilku
50 g cukety
50 g červené papriky
50 g žluté papriky
50 g červené cibule
20 g česneku
50 g žampionů
100 g drcených rajčat
mletý pepř
sůl
čerstvý tymián
střik bílého vína

Zeleninu nakrájíme a lehce osmahneme doměkka na olivovém oleji, ke konci ochutíme kořením a zastříkneme bílým vínem.

zámecké brambory

8 zámeckých brambor
olivový olej

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a orestujeme na olivovém oleji, podle chuti osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl