Masová trilogie na jehle s ratatouille [čti ratatuj]
Efektní, jednoduchý a výborný kulinářský kousek zámeckého šéfkuchaře! Co více dodat? Na této krmi si pochutnává i samotný kníže Jiří Lobkowicz.
1–2 porce
100 g hovězí svíčkové
100 g vepřové panenky
100 g kuřecích prsou
snítka čerstvého tymiánu
drcený barevný pepř
sůl
olivový olej
Maso naklepeme na tenké plátky a okořeníme, naskládáme na sebe a zarolujeme do rolády.
Roládu překrojíme na 3–4 kusy (šneky) a napíchneme na jehlu.
Pečeme na tálu s trochou olivového oleje po obou stranách dozlatova a dopékáme na grilu.
zeleninové ratatouille
olivový olej
50 g lilku
50 g cukety
50 g červené papriky
50 g žluté papriky
50 g červené cibule
20 g česneku
50 g žampionů
100 g drcených rajčat
mletý pepř
sůl
čerstvý tymián
střik bílého vína
Zeleninu nakrájíme a lehce osmahneme doměkka na olivovém oleji, ke konci ochutíme kořením a zastříkneme bílým vínem.
zámecké brambory
8 zámeckých brambor
olivový olej
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a orestujeme na olivovém oleji, podle chuti osolíme.
Ohodnoťte tento recept: