45 minut

29. ledna 2017

Obsah dílu

Tři roky vlády Bohuslava Sobotky — Zlepšování americko-ruských vztahů — Nadměrný náklad znovu na cestě — Čech odsouzený v Súdánu na 20 let za špionáž — Veřejně prospěšné práce — IKEM bez evakuace — Rakouská migrační politika — Ceny české filmové kritiky — Evidence tržeb u některých spolků — Nové ohnisko ptačí chřipky — Změny pravomocí strážníků — Konec loňských dálničních známek — Bezplatná výměna pomůcky pro neslyšící? — Cesta za zimními sporty do zahraničí — Zimní dovolená v zahraničních skiareálech — Malé obce bez poboček bank — Ruské manévry kvůli tuhé zimě — Plácido Domingo jako dirigent — Hradecké hádky kvůli soše

Části dílu

00:29
Tři roky vlády Bohuslava Sobotky
    Dnes jsou to přesně tři roky od jmenování současné vlády předsedy Bohuslava Sobotky. Za tu dobu prošla několika krizemi i obměnami ministrů. Ze sedmnácti jich na postech zůstalo 11. Koaliční politici se chválí za růst ekonomiky i životní úrovně.
    09:14
    Zlepšování americko-ruských vztahů
      Americký prezident Donald Trump se shodl s ruským protějškem Vladimirem Putinem na zlepšení vztahů obou zemí. Trump mluvil s ruským prezidentem od nástupu do funkce poprvé.
      09:38
      Nadměrný náklad znovu na cestě
        V Čechách a na Vysočině se bude od zítřejšího odpoledne tvořit ledovka. Kvůli mrznoucím srážkám může vznikat nejen na silnicích a chodnících, ale i na stromech nebo drátech elektrického vedení, varuje Český hydrometeorologický ústav.
        11:36
        Čech odsouzený v Súdánu na 20 let za špionáž
          Na dvacet let poslal za mříže súdánský soud českého občana Petra Jaška. Uznal ho vinným mimo jiné ze špionáže. Česká diplomacie je rozsudkem znepokojena. Jašek byl v Súdánu zadržen před dvěma lety.
          12:19
          Veřejně prospěšné práce
            14:45
            IKEM bez evakuace
              Zítřejší plánovaná evakuace pražské nemocnice IKEM se ruší. Prasklý parovod, kvůli kterému se od pátku přesun pacientů chystal, se podařilo zabezpečit. Vydržet by tak měl až do konce topné sezony.
              15:07
              Rakouská migrační politika
                Rakouské koaliční strany se přou o migrační politiku – lidovci chtějí dál omezovat počet azylantů. Shodují se naopak v tom, že je potřeba zvýšit deportace neúspěšných žadatelů a ještě víc kontrolovat hranice země. Nově třeba i tu se Slovenskem.
                17:17
                Ceny české filmové kritiky
                  Nejlepším loňským snímkem je podle kritiků Rodinný film. Drama o odloučení a rozpadu rodiny natočil původem slovinský režisér Olmo Omerzu. Vyhlašování Cen české filmové kritiky ale zcela ovládl portrét vražedkyně ze 70. let: film Já, Olga Hepnarová.
                  20:03
                  Evidence tržeb u některých spolků
                    Starostové malých obcí se bojí o myslivecké bály, hasičské soutěže a sportovní akce – z metodiky Generálního finančního ředitelství totiž vyplývá, že spolky, které mají z takových akcí roční obrat nad 175 tisíc, musí své tržby evidovat.
                    22:17
                    Nové ohnisko ptačí chřipky
                      V Česku je už dvanáct ohnisek ptačí chřipky. Nákaza se objevila v Ostravě-Svinově. Veterináři kvůli tomu zlikvidovali malý chov asi o 20 slepicích. Zároveň potvrdili další případy nemoci – u volně žijící labutě v Opavě a ve Veselí nad Lužnicí.
                      22:34
                      Změny pravomocí strážníků
                        Městské a obecní policie mohou už brzy přijít o právo měřit rychlost i mimo svou domovskou obec. Počítá s tím novela zákona, kterou v minulém týdnu podpořily už dva sněmovní výbory. Svazu měst a obcí se to nelíbí a bude chtít změně zabránit.
                        25:06
                        Konec loňských dálničních známek
                          Příští týden, 31. ledna, přestávají platit loňské dálniční známky. Prodej těch letošních už teď vynesl půl druhé miliardy korun. To je o procento víc než před rokem.
                          25:26
                          Bezplatná výměna pomůcky pro neslyšící?
                            O výměnu vnější části kochleárního implantátu zdarma usilují neslyšící a neziskové organizace. Přístroj, takzvaný řečový procesor, je hrazený ze zdravotního pojištění jen při implantaci celého zařízení, o výměnu mohou lidé žádat až po deseti letech.
                            27:57
                            Cesta za zimními sporty do zahraničí
                              Příští víkend startují jarní prázdniny. Tisíce lidí, hlavně rodiny s dětmi, vyrazí do hor, a to nejen do těch tuzemských. Do Alp – do Rakouska, Itálie a Francie – jezdí každoročně přes půl milionu Čechů.
                              33:09
                              Zimní dovolená v zahraničních skiareálech
                                Alpy si lyžaři vybírají hlavně kvůli stovkám kilometrů prostorných sjezdovek. Jen Innsbruck je ze severu a jihu obklopen dvěma rozsáhlými lyžařskými centry. K dispozici je tu přes 330 kilometrů sjezdovek. Jenže lyžování má i odvrácenou stranu.
                                35:59
                                Malé obce bez poboček bank
                                  Dalších deset poboček uzavře do konce ledna Česká spořitelna – především v menších obcích. Pro jejich obyvatele to znamená velké komplikace – např. kvůli výběru ze spořicích knížek budou muset cestovat i několik kilometrů.
                                  38:31
                                  Ruské manévry kvůli tuhé zimě
                                    V Moskvě se už několik týdnů drží teploty pod nulou. Za poslední měsíc ruskou metropoli několikrát zasáhlo silné sněžení. Město, kde i s periferií žije na 17 milionů lidí, si nemůže dovolit kvůli sněhu dopravní kolaps.
                                    40:51
                                    Plácido Domingo jako dirigent
                                      Plácido Domingo se představí Praze jako dirigent. Přesně 230 let po světové premiéře Dona Giovanniho uvede operu ve Stavovském divadle – tedy tam, kde Mozart svoje dílo předvedl poprvé.
                                      41:45
                                      Hradecké hádky kvůli soše
                                        V Hradci Králové dnes po dlouhých letech přibyla nová socha. Představuje tamního oblíbeného architekta Alexandera Pura. Opozice ale kritizuje, že ji radnice koupila za 250 tisíc bez výběrového řízení.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž48 minut
                                        Další díl
                                        30. ledna 2017

                                        Přehled dílů

                                        8325 dostupných
                                        Stopáž49 minut

                                        21. července

                                        Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                        21. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        21. července

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        21. 7. 2024 na ČT24
                                        Stopáž49 minut

                                        20. července

                                        Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                                        20. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        20. července

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        20. 7. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        19. července

                                        Globální výpadek IT služeb — Problémy na letištích, v bankách i maloobchodech po celém světě — Výpadky IT systémů v ČR — Vadná aktualizace — Situace na pražském letišti — Oficiální kandidatura Donalda Trumpa — Od spolustraníků sklidil Trump bouřlivé ovace — Další fáze prezidentské kampaně — Stav prezidenta Bidena — Státní dluh — Nehoda mikrobusu — Nevystavené fotografie Josefa Sudka — Dostupnost léků — Zdanění tichého vína — Trest pro novináře deníku Wall Street Journal — Trest smrti pro Němce v Bělorusku — Exploze bezpilotního letounu — Týden do začátku olympijských her v Paříži — LOH Paříž — Nehody motorkářů — Nehody s účastí motocyklu — Úrazy na elektrických koloběžkách — Odboráři ostravské huti Liberty — Hygienická pravidla na trzích — Nebe nad Brnem jako astronomický snímek dne — Kvalita vody na koupalištích — Výzkum dřevěných ukrajinských kostelů — Stavba ostravského koncertního sálu — Odškodnění nezákonně sterilizovaných žen — Požár vzrostlého pole u Terezína na Hodonínsku — Colours of Ostrava všemi smysly — Stížnosti na obyvatele domu — Začaly Horňácké slavnosti — Z přírody mizí motýli

                                        19. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        19. července

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        19. 7. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        18. července

                                        Volba předsedkyně Evropské komise — Europoslanci zvolili Ursulu von der Leyenovou — Plány na další funkční období — Dostavba jaderné elektrárny Dukovany — Zapojení českých firem — Přípravy stavby jaderných bloků — Jednání o platech ve zdravotnictví — Finanční rezervy nemocnic — Nefunkční humanitární molo v Gaze — Animovaný film V hlavě 2 — Summit Evropského politického společenství — Obranná dohoda — Zadržení pašeráků drog do věznic — Ceny benzinu — Riziko vysokých teplot — Dlouhodobý výhled počasí — Trendy v dovolených — Platné zákazy pro turisty — Vývoz vzácných rostlin a živočichů — Transplantace pěti orgánů najednou — Sjezd čínské komunistické strany — Sjezd amerických republikánů — Dohoda Ministerstva obrany s Tatrou — Letiště v Mošnově — Regulace krátkodobých ubytování — Požár české ambasády v Paříži — Prodej kompletní kostry dinosaurra — Proukrajinští aktivisté podezřelí z vandalismu — Uschlé stromy na Šumavě — Zobrazení povrchové struktury chromozomu — Výroba osobních aut — Znečištěná hladina přehradní nádrže Seč — České šampionky z Wimbledonu u prezidenta

                                        18. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        18. července

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        18. 7. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        17. července

                                        Dostavba jaderných bloků v Česku — Tendr na dostavbu jaderných bloků — Jaderné elektrárny v Česku — Reakce opozice na průběh a výsledek tendru — Model financování dostavby Dukovan — Okolnosti tendru na dostavbu Dukovan — Firmy o výsledku tendru — Nikki Haleyová na sjezdu republikánů — Pokles cen u zemědělců — Sporný německý rozpočet — Starostka Paříže plavala v Seině — Výstava děl Jana Zrzavého v Humpolci — První zasedání nového britského parlamentu — Fronty na doklady na poslední chvíli — Předčasný konec tábora kvůli nákaze — Hasiči a vrtulníky do Bulharska — Letní omezení provozu nemocnic — Omezený provoz nemocnic — Záchranáři jako pacienti — Sklizeň a cena okurek — Požár na českém velvyslanectví v Paříži — Rezoluce o trvalé podpoře Ukrajině — Munice pro vrtulníky — Češi jako první na vrcholu Muchu Chhisch — Vyšetřování úmrtí Vientnamců v Bangkoku — Film o pokořitelce La Manche — 10 let od sestřelení letu MH17 — Oprava menších silnic — Ochrana ohroženého tetřeva hlušce — Zpvačka zkazila hymnu — Záplavy v Torontu — První den Colours of Ostrava — Prezidentův dík za rozvoj regionů

                                        17. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        17. července

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        17. 7. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám