2/16 Vyprošťováky
Obsah dílu
Po sourozenecké party se určitě hodí silná krémová česnečka, citronáda a fish and chips s domácí tatarkou.
Části dílu
8 snítek čerstvého rozmarýnu
1 lžíce nového koření, nahrubo nadrceného
220 g krupicového nebo tmavého cukru
125 ml citronové šťávy, čerstvě vymačkané
125 ml limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
2 citrony nebo limetky, nakrájené na kostky nebo kolečka kostky ledu
5 lžic olivového oleje
6 lžic másla
1 pórek, nakrájený najemno
2 cibule, nasekané najemno
5 lžic hladké mouky
1 l drůbežího vývaru
80 ml suchého sherry (nemusí být)
215 ml smetany ke šlehání
1 lžíce citronové šťávy sůl
1 lžičky čerstvě namletého bílého pepře
2 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekaných kyselých okurek
1 lžíce nasekaných kaparů
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekané pažitky sůl a čerstvě namletý pepř
1 kg moučnatých brambor, oloupaných
4 lžíce olivového oleje sůl
Smažená ryba:
125 g hladké mouky
1 lžička soli čerstvě namletý pepř
250 ml piva
2 bílky
4 filety z tresky (po 250 g), nejlépe čerstvé kukuřičný škrob na obalení filetů
Přehled dílů
1/16 Sourozenecká party
I. řada
V příběhu Dity P. hrají hlavní roli recepty, podle kterých tentokrát uvaří pro své dvě sestry a bratra pudinkový trifle, krůtu na šalotkách s bramborovou kaší a salát s červenou řepou a mozzarellou.
2/16 Vyprošťováky
I. řada
Po sourozenecké party se určitě hodí silná krémová česnečka, citronáda a fish and chips s domácí tatarkou.
3/16 Piknik
I. řada
Neplánovaný a nakonec hodně vydařený piknik pro spoustu kamarádů proběhne na louce v pražské Stromovce. Dita připravila pečená jarní kuřátka, skvělou paštiku a jako dezert malé bábovičky s javorovým sirupem.
4/16 Po babičce
I. řada
Rodinnou kuchařku s babiččinými recepty považuje Dita za svůj největší poklad. Podle ní připraví na chalupě koprovou omáčku se ztraceným vejcem, králíka na hořčici, bramboračku a usmaží nadýchané koblihy.
5/16 Moje dorty
I. řada
Běhání k Ditiným oblíbeným činnostem už patří méně, ale když máte před sebou pečení a konzumaci narozeninových dortů, jde o nezbytnou přípravu. Čekají nás čokoládový a třímlékový dort a nakonec speciální rodinný jahodový dort.
6/16 Zavařování
I. řada
Jak si zavařit léto, předvede Dita na chalupě s plným košem darovaných okurek. Vařit bude také domácí jahodový džem, skvělá hrušková povidla a originální cibulovou marmeládu.
7/16 Teplé sladkosti
I. řada
Ze svého deníku Dita tentokrát vybrala teplé sladkosti, které v jejím životě hrají zvláštní roli. Zahání jimi chvíle, kdy bývá sama a sama být nechce.
8/16 Vlakem
I. řada
Snad poprvé v životě Dita P. vyrazí na „čundr“. A rovnou Posázavským pacifikem, klasickou tratí trampů. Jídlo pochopitelně s sebou.
9/16 Dětství
I. řada
Jídla, která jsme jedli v dětství a zůstanou nám na celý život, Dita P. uvaří svému malému synovci Ondrovi.
10/16 Zabijačka
I. řada
Autentická zabijačka, která Ditě připomene zážitek z dětství a také film Postřižiny. Přímo na statku pak uvaří své pojetí zabijačky.