Maso

Hovězí kari a jasmínovou rýží

600 g hovězí svíčkové
Olivový olej
2 lžíce kari pasty
500 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
Citronová tráva
Limetka
50 g cherry rajčátek
80 g jarní cibulky
Koriandr
Bazalka
Sůl

Hovězí maso nakrájíme na nudličky a na oleji dozlatova orestujeme. Přidáme kari pastu a kokosové mléko a vše ochutíme rybí omáčkou, citronovou trávou a limetovou šťávou. Dále přidáme nakrájená rajčata a jarní cibulku a krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme koriandr a bazalku.

Rýže

300 g jasmínové rýže
80 g másla
300 ml vody
Sůl

V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a přisypeme propláchnutou jasmínovou rýži, kterou osolíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se hladina vody a rýže nevyrovná. Pak hrnec zavřeme, ještě minutu rýži povaříme, stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl