Kuřecí roláda s játrovou nádivkou
1 kuře
100 g másla
100 g cibule
3 stroužky česneku
100 g mrkve
100 g celeru
2 snítky tymiánu
500 ml kuřecího vývaru
Jarní cibulku
PetrželNádivka:
300 g krutonů
100 g cibule
100 g slaniny
250 g kuřecích jater
1 jablko
50 ml calvadosu
Sůl
Pepř
3 vejce
5 g zeleného pepře
Šalvěj
Na kuřecí roládu jsme si dali do trouby usušit nakrájený toastový chléb. Maso jsme začali vykosťovat od páteře a udělali plát masa.
Na pánvi jsme osmahli slaninu s cibulí, přidali játra, drcený pepř, zakápli kalvádosem a restovali. Základ nádivky jsme smíchali s nakrájenými jablky, vysušeným chlebem, žloutky a sněhem z bílků. Přilili jsme vývar a přidali šalvěj.
Zatočili jsme roládu, svázali ji, pomazali máslem a dali na pekáč společně s cibulí, česnekem, kořenovou zeleninou, jarními cibulkami a tymiánem. Přidali jsme i křídlo z kuřete. Roládu jsme podlili vývarem a pekli otevřenou asi hodinu a čtvrt na 160 stupňů.
Ve formě vymazané máslem jsme si upekli nádivku, která nám zbyla, a podávali ji jako přílohu.
Ohodnoťte tento recept: