Salát Caesar
Listy římského salátu
Toastový chléb
1 lžíce povoleného másla
1 lžíce olivového olejeNa dresink:
Tymián
Oregáno
½ citronu
1 lžička cukru
2 lžíce horké vody
50 g ančoviček
50 ml majonézy
30 g strouhaného parmazánu
Sůl
Dijonská hořčice
Čerstvě mletý pepř
Umyté salátové listy natrháme do mísy. Plátky toastového chleba zbavené kůrek nakrájíme na kostky. Na pánvi si rozpálíme máslo s olejem. Přisypeme sušené oregáno a tymián, aby nám pustilo chuť a změklo. Poté začneme dokřupava opékat kostičky. Občas promícháme, mezitím si připravíme zálivku.
Vymačkáme si šťávu z půli citrónu a smícháme ji se lžičkou cukru a dvěma lžičkami horké vody. V další misce si rozmačkáme ančovičky, které poté rozmícháme s majonézou, hořčicí a najemno strouhaným parmazánem. Obě misky smícháme a nakonec vlijeme na listy řeckého salátu. Pokud se nám salát zdá málo slaný, můžeme přisolit. Naservírujeme na talíře, posypeme krutony z pánve a dozdobíme hoblinkami parmazánu.
Ohodnoťte tento recept: