Spaghetti Carbonara
2 porce
Špagety
1/2 malé cibule
200 g pancetty
2 lžíce olivového oleje
200 g špaget
1 vejce
30 ml smetany
30 g strouhaného parmazánu
Sůl
Kousek parmazánu na dozdobení
Pepř
Na oheň dáme hrnec s vodou na těstoviny. Osolíme.
Naskládáme na sebe plátky pancetty a nakrájíme na nudličky.
Zároveň krájíme nadrobno cibuli.
Na plotnu dáme pánev a vlijeme do ní olej.
Vsypeme cibuli, zmírníme oheň a restujeme.
Do pánve přidáme pancettu a pokračujeme v restování.
Mezitím do vroucí vody vložíme špagety. Vodu musíme opět rychle přivést k varu, pak ho zmírníme, aby voda nepřetekla. Špagety zamícháme, aby se neslepily. Do vody nepřidáváme olej. Vaříme zhruba 8 – 10 minut.
Slaninu dál restujeme.
Do misky vyklepneme žloutky. Přidáme smetanu a opepříme.
Otestujeme jednu špagetu, jestli je správně vařená, pak všechny slijeme.
Špagety přidáme ke slanině do pánve a důkladně promícháme.
Pánev stáhneme z ohně a vlijeme vaječnou směs, promícháme. Pokrm už nevracíme na plotnu, aby se vajíčka nesrazila.
Servírujeme na talíř. Navrch nastrouháme trochu parmazánu.
Ohodnoťte tento recept: