Těstoviny

Spaghetti Carbonara

2 porce

Špagety
1/2 malé cibule
200 g pancetty
2 lžíce olivového oleje
200 g špaget
1 vejce
30 ml smetany
30 g strouhaného parmazánu
Sůl
Kousek parmazánu na dozdobení
Pepř

Na oheň dáme hrnec s vodou na těstoviny. Osolíme.

Naskládáme na sebe plátky pancetty a nakrájíme na nudličky.

Zároveň krájíme nadrobno cibuli.

Na plotnu dáme pánev a vlijeme do ní olej.

Vsypeme cibuli, zmírníme oheň a restujeme.

Do pánve přidáme pancettu a pokračujeme v restování.

Mezitím do vroucí vody vložíme špagety. Vodu musíme opět rychle přivést k varu, pak ho zmírníme, aby voda nepřetekla. Špagety zamícháme, aby se neslepily. Do vody nepřidáváme olej. Vaříme zhruba 8 – 10 minut.

Slaninu dál restujeme.

Do misky vyklepneme žloutky. Přidáme smetanu a opepříme.

Otestujeme jednu špagetu, jestli je správně vařená, pak všechny slijeme.

Špagety přidáme ke slanině do pánve a důkladně promícháme.

Pánev stáhneme z ohně a vlijeme vaječnou směs, promícháme. Pokrm už nevracíme na plotnu, aby se vajíčka nesrazila.

Servírujeme na talíř. Navrch nastrouháme trochu parmazánu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl