Česká klasika X.
Obsah dílu
Škvarkové placky s mákem – „caletky“ — Špekové knedlíky — České buchty
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Recepty z vítězných regionálních potravin v Královéhradeckém kraji
Striploin steak na másle s bramborovými plackami a pečenou zeleninou — Tvarohové knedlíčky s blumovou omáčkou a makovým přelivem
Inspirace na grilovací sezónu
Kuřecí suprême plněné bylinkovým máslem a mrkvová caponata s baby brambůrky — Salát z grilovaných meruněk s flank steakem — Kyperské jehněčí kebaby se salátkem
Americké menu
Smažená kuřecí křídla, coleslaw a chilli mango majonéza — Hovězí žebra v Tex-Mex, pečená kukuřice v medu a chilli — Vepřová kotleta a salát z mladého zelí s ciderem
Recepty Pavla Mareše a Ondřeje Slaniny
Grilovaný filet mořského vlka, sladko-kyselé chřestové risotto, sotýrovaný bílý chřest a chřestová omáčka — Chřest zapečený s jarní zeleninou a uzeným kuřetem — Pečená vepřová panenka, restované houby s mladými bramborami, omáčka z čerstvého kopru a pošírované vejce
Jarní saláty jinak
Salát z chřestu, jahod a máty s bresaolou — Sekaný salát s flank steakem, avokádem a granátovým jablkem — Fenyklový salát s pomeranči, řapíkatým celerem, chilli a grilovanými bylinkovými krevetami
Připravujeme mořské ryby
Tartar z tuňáka s čočkovým salátem — Mořský vlk s chřestovou tarhoňou — Pražma plněná bylinkami es zadělávaným pórkem
Recepty plné čokolády podle Josefa Maršálka
Koláč s mléčnou čokoládou a jogurtem — Brownies s pistáciemi a kmínem — Kokosová roláda s bílou čokoládou a malinami
Vegetariánské recepty s vůní Orientu
Pakora — Květákové steaky s květákovým pyré a pečenou cizrnou — Fazolový burger
Jarní menu Josefa Maršálka
Tvarohový jahodový koláč s drobenkou — Šátečky s chřestem a sýrem — Scones s rebarborovým kompotem
Kachní menu
Kaldoun — Kachní prsa s bramborovo-dýňovým pyré, šalotka s řepou — Salát z blanšírované kapusty s trhaným masem ze stehen