Pudingový koláč
Hit sezóny - jednoduché a úžasné. Žmolenka upečená dokřupava se vám v ústech prolomí do báječného vanilkového pudingu a v kombinaci s borůvkovým žahourem je tento moučník dokonalou tečkou dnešního menu.
suroviny na 1 vyšší plech
těsto
600 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
250 g másla
1 vejce
puding
1 l mléka
2 ks vanilkového pudingu
1 ks vanilkový cukr
Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto.
Vanilkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu společně s cukrem, přilijeme rozmíchaný prášek a asi 2 minuty povaříme do zhoustnutí
Polovinu těsta vsypeme na plech vyloženým pečícím papírem.
Hotový teplý puding opatrně rozlijeme na těsto a zasypeme jej druhou polovinou těsta.
Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut dokud není těsto růžové.
žahour
suroviny na 6 porcí
300 g borůvek
50 g cukru
100 g smetany na šlehání
Borůvky prohřejeme s cukrem a necháme vychladit. Šlehačku vyšleháme a vmícháme ji do borůvek. Podáváme čtvereček koláče přelitý žahourem.
Ohodnoťte tento recept: