Maso
Vepřová kotleta se šalotkami na červeném víně
Křehká, po bylinkách a másle je voňavá vepřová kotletka, kteroužto doprovází intenzivní, až návyková chuť karamelovo-vinných šalotek.
6 porcí
6 vepřových kotlet s kostí
sůl
mletý pepř
směs čerstvých bylinek
hladká mouka
olej
máslo
Šalotky na červeném víně
200 g krupicového cukru
asi 4 dl červeného vína
500 g šalotek
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme sekanými bylinkami a zaprášíme moukou.
Na pánvi rozpálíme olej s trochou másla, vložíme větvičku bylinek a kotlety opečeme z obou stran. Podáváme s delikátními šalotkami na červeném víně.
Cukr rozpustíme v kastrůlku na světlý karamel, vlijeme červené víno, zamícháme a necháme rozpustit, vložíme očištěné šalotky a dusíme doměkka a víno necháme zredukovat.
Ohodnoťte tento recept:
36 hlasů