Maso

Vepřová kotleta se šalotkami na červeném víně

Křehká, po bylinkách a másle je voňavá vepřová kotletka, kteroužto doprovází intenzivní, až návyková chuť karamelovo-vinných šalotek.

6 porcí

6 vepřových kotlet s kostí
sůl
mletý pepř
směs čerstvých bylinek
hladká mouka
olej
máslo

Šalotky na červeném víně

200 g krupicového cukru
asi 4 dl červeného vína
500 g šalotek

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme sekanými bylinkami a zaprášíme moukou.

Na pánvi rozpálíme olej s trochou másla, vložíme větvičku bylinek a kotlety opečeme z obou stran. Podáváme s delikátními šalotkami na červeném víně.

Cukr rozpustíme v kastrůlku na světlý karamel, vlijeme červené víno, zamícháme a necháme rozpustit, vložíme očištěné šalotky a dusíme doměkka a víno necháme zredukovat.

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Další recepty Celý díl