Zapékané papriky „vše v jednom“
Efektní papriky, které v sobě skrývají výbornou masovou směs s bylinkami a sýrem, pečené v jednom pekáči společně s přílohou – smetanovými bramborami, se právem zařadily mezi vybrané divácké recepty.
4 porce
500 g mletého masa (míchané hovězí a vepřové)
4 barevné papriky
1 velká cibule
1 lžíce rajského protlaku
300 g tvrdého sýra (eidam, parmezán)
olej
mletá sladká paprika
bazalka
mletý pepř
sůl
6−8 větších brambor
250 ml smetany
Na pánvi zpěníme cibulku na oleji, přidáme mleté maso ochucené solí, pepřem, sladkou paprikou a bazalkou, orestujeme a přimícháme rajský protlak. Poté necháme zchladnout.
Mezitím si připravíme papriky. Opláchneme je a opatrně odřízneme vršek, který bude sloužit jako poklička. Semeník paprik odstraníme.
Zchladlé maso promícháme s nastrouhaným sýrem a naplníme do paprik, přiklopíme pokličkami z paprik a vložíme do zapékací misky vytřené olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k paprikám, osolíme je a polijeme smetanou. Pečeme v troubě cca 30 minut.
Jitka a Roman Neuvirtovi, Dačice
Ohodnoťte tento recept: