Moučníky a cukroví

Blesková jablečná roláda

Tuto roládu bychom také mohli nazvat převrácenou roládou. Její náplň totiž pečete současně s korpusem, lépe řečeno pod korpusem, a musíte s ní udělat malý akrobatický (snadný, nelekejte se) kousek – tj. pomocí druhého plechu ji převrátit, teprve poté zarolovat.

4 vejce
180 g krupicového cukru
6−8 lžic polohrubé mouky
250 g nastrouhaných jablek
skořice a cukr na posypání

Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.

Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do níž vmícháme polohrubou mouku.

Těsto vlijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170 °C 15−20 minut. Ještě na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme. Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.

Ohodnoťte tento recept: 

729 hlasů

Další recepty Celý díl