Sladké brambůrky s marcipánem


Dobroučké brambůrky jsou určené pro milovníky marcipánu, který se v chuti tohoto cukroví dobře prosadí, protože piškoty slepené vynikajícím kakaovým krémem jsou jím zcela obaleny.
Doporučení: marcipán uchovávejte zabalený v potravinářské folii, aby nevysychal.
asi 65 ks
Kakaový krém
1 vejce
40 g moučkového cukru
15 g kakaa
80 g másla
Nejprve si připravíme kakaový krém.
Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao, až bude směs dobře promíchaná, odstavíme a vmícháme máslo. Krém necháme vychladnout.
asi 240 g dětských piškotů
koňak, brandy nebo rum
500 g marcipánu
kakao na obalení (mix kakao instantní a na vaření)
Piškoty slepujeme krémem, z obou stran dostatečně pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku. Děláme tak proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe a nerozjížděly se nám.
Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.
Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau, nejlépe směsi kakaa instantního a kakaa na vaření.
Marcipánové brambůrky uchováváme v chladu pod potravinářskou folií.
Ohodnoťte tento recept: