Zeleninová jídla

Obrácený cibulový kuláč

Slané koláče jsou všeobecně oblíbené. Vyzkoušejte tip s cibulí, bylinkami a sýry.

8 porcí

200 g červené cibule
200 g šalotky
200 g bílé cibule
50 ml olivového oleje
4 vejce
250 ml smetany
100 g ementálu
100 g parmezánu
směs bylinek (tymián, petrželka, libeček)
mletý pepř
sůl
250 g listového těsta

Všechny druhy cibule nakrájíme na klínky a osmahneme na olivovém oleji dosklovata. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci, nasekané bylinky, nastrouhané sýry, ochutíme mletým pepřem a solí. Směs nalijeme do pečicí nádoby, pokryjeme vyváleným listovým těstem a pečeme asi 40 minut dozlatova. Pečený koláč necháme ve formě krátce zchladnout, poté vyklopíme a podáváme. Chutný je teplý i studený.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl