Zeleninová jídla
Smaženice s kapustou
Houby jsou díky svému aroma vítanou surovinou v každé kuchyni. I ze zásoby nasušených hub si můžete připravit skvělou smaženici. Výborná je doplněná o hojné množství kapusty.
4 porce
700 g kapusty
2 lžíce sušených hub
30 g slaniny
1 cibule
mletý pepř
kmín
sůl
6−8 vajec
½ chleba
Propláchnuté sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody, po nabobtnání je uvaříme spolu s očištěnou, na proužky nakrájenou kapustou doměkka a scedíme.
Na vyšší pánvi vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ni osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kapustu s houbami, ochutíme kořením a vmícháme vejce. Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
9 hlasů