Moučníky a cukroví

Ořechovo-mrkvový raw dort s kešu-citronovou polevou

Jdeme ruku v ruce s trendy moderní gastronomie, protože víme, že přináší našemu tělu prospěšné živiny ve správné formě, to je v raw podobě. Vyzkoušejte hutný a vydatný dort plný ořechů a dalších výtečných ingredienci, jako jsou mrkvička, datle, rozinky, kakao, skořice…

rozpis pro formy o průměru 16 cm

200 g mletých vlašských ořechů
200 g datlí (fíků)
100 g rozinek
voda na namočení
3 lžíce panenského kokosového oleje
2 lžíce raw kakaa
150 g mouky z ovesných vloček
200 g mrkve
2 lžičky mleté skořice
javorový sirup podle chuti

Datle a rozinky namočíme den předem.

Druhý den v míse smícháme mleté ořechy s nadrobno nasekanými datlemi a rozinkami, kokosovým olejem, kakaem, ovesnou moukou, nastrouhanou mrkví (strouháme najemno či nahrubo, podle chuti a nálady J) ochutíme skořicí a javorovým sirupem. Vše dobře prohněteme v kompaktní těsto, které namačkáme do formy a necháme v lednici do druhého dne vychladit.

Poté dortík potřeme polevou z kešú oříšků (viz níže) a posypeme levandulovými kvítky.

Poleva

120 g kešú oříšků
voda na namočení
1 citron
2 lžíce kokosového oleje

sušené levandulové kvítky

Kešú oříšky namočíme přes noc do vody. Vodu slijeme a kešú s citronovou šťávou a rozpuštěným kokosovým olejem rozmixujeme v hladkou hmotu, kterou potřeme dort. Posypeme kvítky, necháme dobře vychladit a ztuhnout.

Ohodnoťte tento recept: 

99 hlasů

Další recepty Celý díl