Maso

Šunková rolka s lososem a kaviárem

Správně připravená šunková rolka nikdy nezklame. Každý ji jednou za čas rád ochutná a stále, po dlouhá desetiletí, tvoří oblíbený studený předkrm svatebních menu.

6 plátků pražské šunky
100 ml vyšlehané 33 % smetany
80 g žervé
80 g uzeného lososa
1 lžíce tekutého aspiku
pár kapek worcesterské omáčky
sůl

Na ozdobu

6 lžiček lososového kaviáru
6 cherry rajčátek
6 plátků citronu

Do vyšlehané šlehačky vmícháme žervé, nadrobno nakrájeného lososa, lžíci aspiku, ochutíme kapkou worcesterské omáčky a špetkou soli.

Z plátků šunky tvoříme kornoutky, plníme smetanovo-lososovým krémem, zdobíme kuličkami kaviáru, rozpůleným rajčátkem a kouskem citronu.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl