Spaghetti alla puttanesca
Tento pokrm je typický pro region Kampánie.
Domácí těstoviny
400 g semolinové mouky
4 vejce
2 lžíce olivového oleje
2−3 lžičky soli
Mouku smícháme s ostatními ingrediencemi v hladké těsto, zabalíme do folie a v lednici necháme odležet. Z těsta vyválíme pláty a krájíme různé tvary. Poté vaříme v osolené vodě s olejem. Praktické je použít strojek na těstoviny, který nám práci velmi ulehčí.
Omáčka
olivový olej
2 šalotky
4 stroužky česneku
1 zelená chilli paprička
8 ančoviček
50 g kapary
100 g vypeckovaných černých oliv
500 g drcených rajčat
sůl
mletý pepř
plocholistá petrželka nebo bazalka
pecorino nebo parmezán
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek dosklovata, přidáme nakrájené chilli, ančovičky, kapary a olivy, zalijeme rajčaty, ochutíme solí a pepřem.
Čerstvě uvařené těstoviny smícháme s omáčkou, sypeme petrželkou a strouhaným pecorinem či parmezánem.
Ohodnoťte tento recept: