Krůtí prsa v parmezánové krustě s omáčkou z medu a dijonské hořčice


Další skvělý recept, který se v menu zaoceánských parníků drží pěknou řádku let. Hosté vědí, co je dobré! Petr Nožička nám prozradil, jak na to.
4 porce
100 g rozpuštěného másla
1 stroužek drceného česneku
1 lžička sekaného tymiánu
4 lžíce dijonské hořčice
120 g japonské Panko strouhanky nebo klasické nahrubo mleté
120 g strouhaného parmezánu
1 lžíce najemno sekané petrželky
600 g krůtích prsou
mletý pepř
sůl
hladká mouka
Do rozpuštěného horkého másla vmícháme dijonskou hořčici, utřený česnek se solí a nasekaný tymián.
Strouhanku smícháme s parmezánem a nasekanou petrželkou.
Krůtí prsa nakrájíme na menší plátky přes vlákno, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a máslové marinádě. Na závěr obalíme v parmazánové strouhance.
Necháme odležet asi jednu hodinu a smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s medovou omáčkou (viz níže) a bylinkovou bramborovou kaší.
Omáčka
60 ml bílého vinného octa
100 g dijonské hořčice
60 g majonézy
60 zakysané smetany
2 lžíce medu
1 malý stroužek česneku
sůl
Vinný ocet zredukujeme na dvě kávové lžičky a smícháme s hořčicí, majonézou, smetanou, medem a česnekem utřeným se solí.
Příloha
bramborová kaše s bazalkou
Ohodnoťte tento recept: