Brusinkový dort
Výtečný ořechový korpus s pikantní chutí brusinek a vydatnou dávkou poctivé šlehačky zvítězil jako produkt Regionální potraviny a jisto jistě najde přední místo i mezi vašimi oblíbenými dezerty. Je to moučník bez mouky – tedy bezlepkový!
do dortové formy o průměru 26 cm
200 g vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
3 vejce
750 ml 33 % šlehačky
500 g brusinkové marmelády nebo povařených brusinek
Nahrubo mleté ořechy smícháme s cukrem a práškem do pečiva, nakonec s vejci.
Hmotu rozprostřeme do dortové formy a v předehřáté troubě na 150 °C pečeme asi 20 minut. Dort po upečení necháme zchladnout a potřeme brusinkovou marmeládou.
Šlehačku vyšleháme při vysokých otáčkách dotuha a navršíme na ořechový korpus. Necháme v lednici dobře vychladit, krájíme řezy a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: