
Valašská (2)
Obsah dílu
Kuře s pohankovou nádivkou — Jehněčí ragú se špenátovými bramboráčky a kapustou — Jehněčí hřbet se škubanci a trnkovou omáčkou
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Evergreeny české kuchyně
Kuřecí roláda se špenátovými brambůrkami — Masové kuličky s paprikovo-rajskou omáčkou a bazalkové špecle — Zapečené brambory s filátkem ze pstruha
Nápadité lahůdky z vnitřností
Salát z rýžových nudlí s kuřecími srdíčky — Žluté curry s dršťkami a jasmínovou rýží — Hovězí játra na grilu, pečené brambory se slaninou a cibulové chutney
Inspirace pro víkendovou snídani
Turecká vejce na dva způsoby — Croissant s uzeným lososem, jemnou koprovou omáčkou, zastřeným vejcem a růžovým pepřem — Lívance s pažitkovým krémem, míchanými vajíčky, uzeným pstruhem a kaviárem ze pstruha — Opečený chléb s cottage a červenou řepou, avokádem, šunkou a sázeným vejcem
Recepty na suchý únor
Kaštanová polévka s portským vínem a pečeným sivenem — Hovězí žebra s pivem, smažené krokety z kysaného zelí v pivním těstíčku, pečená cibule — Flambovaná jablka se skořicovým tvarohem, praženými mandlemi a mátou
Úsporná 2025
Gratinovaný lilek s hlívou zapečenou se sýrem — Bramborová roláda plněná uzeným s mrkví — Krém z bílých fazolí a celeru se slaninou a chlebovými krutony
Tipy na silvestrovské menu
Smažená křídla v panko strouhance s koriandrovým tvarohem a opečenými tousty — Pikantní plněné placky s okurkovým salátem — Brynzová pomazánka se škvarky a majoránkou — Pomazánka z červené řepy a tofu s fermentovanými slunečnicovými semínky
Staročeské vánoční recepty
Linecký koláč s džemem a ořechy — Mákos guba s jablky a vinným šodó — Bezlepková sakrajda
Vánoční inspirace ze zahraničí
Šneky s perníkovým máslem a krémem ze žervé — Anglický zimní dort s polevou — Varenyky
Recepty z vítězných regionálních potravin v Ústeckém kraji
Obložený chléb s bylinkovým tvarohem a uzeným lososem — Obložený chléb s tvarohovou pomazánkou s pečenými rajčaty a cuketou — Kuřátko plněné houbovou nádivkou s medovou dýní
Recepty z vítězných regionálních potravin ve Středočeském kraji
Hovězí maso s křenovou omáčkou a špenátovými špeclemi — Buřty na víně